Noutati Chevrolet

Micul SUV de la Chevrolet,Trax, se pregăteşte de lansarea europeană

(07-02-2013)
  • Până în 2018 se prevede o creştere a cotei de piaţă a SUV-urilor de dimensiuni reduse cu aproximativ 50 de procente
  • Noul Chevrolet Trax: proiectat pentru exploratorii urbani ai zilelor noastre
  • Chevrolet are peste 75 de ani de experienţă în construcţia de SUV-uri

 

Zurich. Este posibil să nu fie vorba doar despre dimensiuni, dar s-a constatat o predilecţie a clienţilor din Europa Centrală şi de Vest pentru autovehicule de dimensiuni mai mici, compacte, după cum indică explozia vânzărilor din segmentul mini SUV-urilor.

Vânzările din cadrul acestui segment au contrazis tendinţa de scădere a industriei auto în Europa, crescând de la 130.214 de autovehicule în 2008, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 0,7%, la puţin sub 264.000 în 2012, sau o cotă de piaţă de aproape 2%.

Toate semnalele converg către o creştere a cotei de piaţă nemaiîntâlnită în cadrul acestui segment. Se prevede o creştere a vânzărilor cu peste 100% până în anul 2018 şi a cotei de piaţă până la 2,8%.

Prin noul Trax, Chevrolet va introduce pe piaţă un adversar care a fost creat special pentru a satisface cerinţele cumpărătorilor a căror viaţă se desfăşoară cu precădere în oraşele moderne. „Modelul Trax permite mărcii Chevrolet să pătrundă pe segmentul în creştere al SUV-urilor de dimensiuni mici şi oferă flexibilitatea, consumul redus de carburant şi manevrabilitatea pe care şi le doresc aventurierii oraşelor”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe.

Modelul Trax va fi disponibil la dealerii Chevrolet din România din luna septembrie a acestui an, cu o gamă de trei sisteme de propulsie: un motor pe benzină de 1,4 l, cu supraalimentare, ce dezvoltă o putere de 140 cp şi generează un cuplu de 200 Nm, un motor pe benzină de 1,6 l cu putere de 115 cp şi cuplu de 155 Nm şi un motor turbo diesel de 1,7 l de 130 cp, cu un cuplu de 300 Nm.

Tracţiunea integrală este disponibilă pentru modelele Trax echipate cu motorul turbo pe benzină de 1,4 l şi cel diesel, de 1,7 l. Lungimea de 4,25 metri şi lăţimea de 1,77 metri îl fac ideal atât pentru mediul urban, cât şi pentru conducerea pe drumurile de ţară.

Dat fiind că primul SUV din toate timpurile a purtat cu mândrie emblema papionului, nu este surprinzător faptul că Chevrolet a demarat un astfel de proiect. Compania este recunoscută pe scară largă drept creatoarea acestui gen de autovehicule, primul model fiind Suburban, lansat în 1935.

„Marca Chevrolet este recunoscută de multe decenii pentru SUV-urile sale abile şi fiabile. Modelul Trax va asigura toate avantajele tradiţionale ale mărcii Chevrolet şi multe altele”, a declarat Docherty.

„Trax este expresia modernă a uneia dintre competenţele de bază ale Chevrolet, anume producerea şi vânzarea unor SUV-uri de excepţie”, a adăugat aceasta.

Chevrolet Captiva este fratele mai mare al modelului Trax şi doar unul dintre SUV-urile produse de Chevrolet. Gama din S.U.A include modelele Avalanche, Colorado, Equinox, Silverado, Suburban, Tahoe şi Traverse.

Despre Chevrolet Chevrolet este cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, cu vânzări anuale de peste patru milioane de autovehicule în peste 140 de ţări. Este cea de-a patra marcă auto internaţională în materie de vânzări şi, de asemenea, una din mărcile cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet îmbină designul avangardist cu performanţa, inovaţia şi caracterul practic. Acestea oferă un raport calitate-preţ excelent. Înfiinţată în anul 1911 în S.U.A. de către emigrantul elveţian Louis Chevrolet, marca şi-a aniversat centenarul în 2011. Gama Chevrolet destinată pieţei europene cuprinde autovehiculul de oraş Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan şi hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback şi station wagon, modelul sedan de clasă medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. Puteți găsi mai multe informaţii despre Chevrolet accesând http://www.chevrolet.ro/ sau Media Chevrolet România .